Club de ciències: El gust és meu

Tots els animals tenen llengua?…. Doncs, no! A la sessió d’infantil vam esbrinar que el cargol no en tenia i que el cocodril no la pot treure
A més, vam poder comprovar que n’hi ha de moltes maneres, llarga com la del camaleó, petita com la de l’eriçó o bé, blava com la d’un llangardaix…

També vam veure i tocar una llengua de vaca!!!!
Finalment, vam reconèixer els gustos Dolç, Salat, Àcid i Amarg en els aliments.

La Sessió dedicada als nens de Primària, també va girar al voltant de la interacció entre els sentits, bàsicament del gust i l’olfacte.
Va tenir una part purament morfològica, a nivell de mostrar el recorregut de les vies per les que circulen els estímuls d’ambdós sentits, tot presentant als nens la secció d’un cap de porc, i donant-los la possibilitat de comprendre’n el funcionament fisiològic bàsic, sempre mitjançant el joc.
En les altres dues parts, es va jugar directament amb els propis sentits dels nens, per tal que experimentessin directament la interacció dels estímuls rebuts. Així, tot jugant, en un cas se’ls van provocar confusions en la percepció dels estímuls, i en l’altre se’ls va fer copsar com la percepció d’alguns estímuls sobresurt en la percepció d’altres.