Tal i com determina el nostre projecte educatiu i els continguts del currículum vigent a Catalunya, l’escola ha de vetllar per fomentar els hàbits saludables entre els infants. És per això que des de fa anys, hem iniciat una sèrie d’actuacions que ajudin a difondre les pràctiques saludables.

Volem destacar-ne les més importants:

   • Pla Català de l’Esport Escolar: Aquest pla té com a objectiu augmentar la pràctica esportiva en edat escolar i l’adquisició hàbits saludables que contribueixen a un millor benestar per combatre el sedentarisme. L’escola juntament amb l’AMPA va crear una secció Esportiva per desenvolupar un projecte esportiu d’escola. Aquest projecte ens ha permès oferir gran quantitat d’activitats extraescolars esportives.
   • Dinamització de les hores d’esbarjo: Els infants disposen de diverses propostes lúdiques que miren d’atendre al màxim els seus interessos. En funció del dia de la setmana i el trimestre els nens i nenes poden: fer escalada, fer activitats de circ, ballar, practicar jocs populars, practicar esports convencionals com ara el tenis, el bàsquet, el handbol…
   • Participació en els programes de promoció esportiva: cada curs dur a terme al llarg de l’any més de dues promocions esportives en horari escolar on poden gaudir d’esports com ara: el waterpolo, el golf, el BMX, l’atletisme, el judo…
   • Participació en activitats esportives externes al centre: les famílies també tenen la possibilitat de participar en activitats extraescolars que fomentem des de les sessions d’educació física com són: el Cros de Can Jofresa, el Cros de Rellinars, les activitats d’Esport en Família..
   • Organització d’una cursa solidària: un cop l’any s’organitza, al voltant del centre, una cursa solidària per recaptar diners per algun projecte d’alguna ONG. Aquest activitat es dur a terme al llarg d’un dia i permet a tots els infants (des de P3 fins a 6è) i a les famílies gaudir d’una jornada esportiva i solidària.
   • Dinamització d’activitats que afavoreixin la implicació de les famílies en l’adquisició dels hàbits saludables: des de l’àrea d’educació física es duen a terme propostes per tal que els infants puguin adquirir hàbits saludables conscienciant les famílies. Algunes de les activitats proposades són: servei de préstec de material esportiu, maleta viatgera, stickers saludables…
   • Organització d’una jornada esportiva com a cloenda del curs: juntament amb l’AMPA de l’escola, quan s’acosten les vacances d’estiu s’organitza una jornada esportiva on tots els infants poden practicar diferents esports.

Gràcies a l’esforç de tots i totes, l’any 2020 la nostra Escola va estar reconeguda amb el premi “Fita a l’esport escolar” dins la gala de la nit de l’esportista organitzada per l’Ajuntament de Terrassa i el Diari de Terrassa. Aquest premi vol reconèixer la nostra trajectòria en la promoció de l’esport  i els hàbits saludables a nivell escolar.