Ecosistemes

En aquest trimestre els nens i les nenes de cinqué de l´Escola França hem treballat els diferents ecosistemes del planeta i a més profunditat  l´ecosistema de Catalunya.

En aquest projecte hem après moltes coses i ara us donarem una pinzellada del nostre treball:

Sabeu què?

Un ecosistema és un sistema natural format per un  conjunt d’essers vius. En ell hi podem trobar diferents tipus d’animals i plantes que varien segons l’entorn. Per exemple els animals marítims estan en un ecosistema marítim. A vegades un ecosistema pot ser natural o artificial. Un ecosistema serà natural si no està modificat per l´home tot el contrari de l´artificial.

O que a Catalunya té 84 espècies de fauna salvatge en perill d’extinció entre elles mamífers com l’ós bru, la rata d’aigua, el llop i la fura, rèptils com la sargantana pallaresa i peixos com l’esturió i el fartet.

I que el Bosc boreal ocupa grans extensions als països escandinaus, nord de Rússia i especialment a Sibèria