Visita al museu Pau Casals

El divendres catorze de setembre els cinquens van visitar la Casa-Museu Pau Casals, situada al municipi del Vendrell.
A l’entrar vam veure un primer audiovisual sobre Pau Casals que explica coses com per exemple qui i com el va fer aprendre a estimar el mar, perquè va construir-se la casa (actualment museu) a la vora del mar, a Sant Salvador…
També vam poder observar el seu primer violoncel, que només tenia una corda, el primer piano que tocava.
Seguidament vam entrar en una petita sala on vam veure un altre audiovisual sobre la seva habilitat amb el violoncel i moltes partitures que ha interpretat.
A continuació vam passar per davant del lavabo bastant gran, i vam anar al seu dormitori on vam veure el seu llit i unes escultures de cares.
Ràpidament vam passar al seu despatx on hi havia un piano, la màscara mortífera d’Enric Granados i moltes figuretes de pessebre que col•leccionava.
Seguidament vam passar per davant del menjador fins arribar a l’auditori de casa seva i vam veure un altre audiovisual on ens van explicar una mica la seva vida com a intèrpret i músic.
Després vam veure unes vitrines amb partitures, una batuta…
A continuació vam veure un altre vídeo, que parlava sobre les guerres que havia viscut i també com les havia viscut i on. Durant la guerra Civil Espanyola, mentre es refugiava a la Catalunya Nord (França Sud), els Estats Units li van demanar que vingués allà per fer un concert per celebrar el bicentenari de la mort de J.S. Bach. Però Pau Casals no va acceptar, perquè deia que el seu país estava en guerra i ell no volia tenir privilegis.
Els americans van decidir que si Pau Casals no volia venir, doncs anirien ells.
Així que alguns representants van anar al poble on estava allotjat Pau Casals, i a l’església del poble va tocar.
Finalment vam passar a una sala on vam veure un últim audiovisual on sortia Pau Casals a la seu de les Nacions Unides amb 93 anys quan li donaven la medalla de la pau. Aquest mes d’octubre fa 40 anys.

Ens va agradar molt la sortida!!!!