P5: El tren de les emocions

Avui ha vingut a la nostra escola el TREN DE LES EMOCIONS, una activitat dirigida per les psicòlogues d’Actiuhumà i L’estudem, on s’han treballat les emocions dels nostres infants, dins del programa d’activitats d’Educació per a la Salut, de la Xarxa Terrassa Educa.
Després de presentar l’activitat als nens i nenes de P5, el TREN DE LES EMOCIONS ha començat el seu viatge passant per quatre estacions diferents, les 4 emocions bàsiques: l’Alegria, la Tristesa, la Por i la Ràbia.

  • A l’estació de l’ALEGRIA els infants han pogut ser els protagonistes i rebre afalacs i frases boniques dels seus companys.
  • A l’estació de la POR han pogut veure com tots tenim pors, i no tots a les mateixes coses, però si que tots ens sentim més segurs quan estem acompanyats.
  • A l’estació de la RÀBIA els nens i nenes de P5 s’han enfadat tant que han estat a punt de no poder llegir un missatge ocult. Sort que amb el semàfor han pogut respirar i relaxar-se i al final han llegit el missatge secret i han acabat rient molt.
  • A l’estació de la TRISTESA han conegut una màquina molt especial que pot transformar els missatges de tristor. I això gràcies a uns ingredients màgics que han anat posant els nens i nenes: abraçades i petons, amistat, companyia, amor,…

Ha estat una tarda molt enriquidora i divertida, esperem poder continuar realitzant activitats d’educació emocional , tan important per al desenvolupament personal dels nostres infants, tant dins com fora de l’aula.