Visita al Centre de Tractament de Residus del Vallès

Aquest dimecres 30 d’octubre, els alumnes de 6è han anat d’excursió a visitar el Centre de Tractament de Residus del Vallès (C.T.R.V). Aquest centre està situat a Vacarisses i tracta tots els residus que genera la nostra comarca. L’abocador té una planta on se separen els residus i, els que es poden reutilitzar, s’envien a altres centres de reutilització. Els que no es poden reutilitzar s’embalen en una mena de paquets i s’emmagatzemen a l’abocador.
Al principi, els han ensenyat una maqueta feta a escala real de la planta de residus. Després han anat a una sala i amb un Power Point, han explicat els diferents tipus de residus que generem i a quins contenidors els hem de ficar. També han vist una piràmide del reciclatge que deia que primer s’ha de reduir, després reutilitzar i per últim, reciclar .
Després, han fet un recorregut per la planta de reciclatge i han vist una maqueta que explicava com se separen els residus i on els posen. Més tard, hem pogut veure a través d’unes finestres un fossat on aboquen els residus que arriben amb camions. En unes altres finestres, hem vist les cintes per on passen els residus i els separen. Per acabar el recorregut, els han donat unes tauletes electròniques per fer unes activitats digitals. Finalment, han fet un taller de reciclatge de polseres a partir de les anelles de llaunes que havien recollit prèviament.