Excursió 5è museu Pau Casals

El dia 6 de novembre, els alumnes de 5è vam anar d’excursió al museu de Pau Casals, (El Vendrell). Vam entrar a una sala. Allà ens van explicar moltes coses relacionades amb les diferents músiques del món i ens feien diferents exemples de la música amb dos violoncels. Després vam entrar en el museu que també va ser la casa de Pau Casals. Allà ens van explicar la història d’aquell gran músic. Quan Pau Casals era petit, va descobrir que el seu instrument era el violoncel. Llavors el seu pare li va fer-ne un però amb una carabasseta. Quan ja va ser jove, Va tocar-ne un de veritat. Clarament es va anar veient que tenia un do i quan es va fer gran va fer concerts perquè deien que era el millor violoncelista del món. Quan es va fer famós, li van donar la Medalla de la Pau, perquè ell va viure tres guerres i volia donar la pau al món i això va ser el 1971 a l’edat de 95 anys. Al cap de dos anys, Pau Casals va morir amb 97 anys. Mentre ens explicaven la història, anàvem veient uns vídeos sobre ell i els objectes de valor sentimental i records. Després de visitar el museu, vam anar a dinar a la platja i també jugar i gaudir. A mi m’ha agradat perquè he après coses noves que no sabia sobre ell, i m’ho he passat molt bé !  (Laia Blázquez)